MILLIMETAR ODELA

MADE TO MEASURE

Vođeni duhom kosmopolitskog džentlmena koji u sebi nosi vrednosti tradicionalnog i estetskog, želimo našem muškarcu da sašijemo odelo sa kojim ponosno može stati rame uz rame sa engleskom ili italijanskom gospodom. Pred vama je ponuda izrade odela po meri sistemom Made-to-measure i to od najfinijih štofova iz Italije, Engleske i Francuske.

Na raspolaganju su Vam vrhunski materijali Loro Piana, Lanificio Cerruti, Dormeuil, Vitale Barberis Canonico, Holland and Sherry, Finitura Felice i mnogi drugi, koji predstavljaju sinonim za visoki kvalitet tkanja, izuzetan osećaj na dodir, dokazanu postojanost, tradicionalan i moderan “pattern” dizajn. Prateći detalji poput najfinijeg konca u širokoj paleti boja, korozo ili dugmića od roga, viskoznih postava sa dezenom, elastičnog filca, su samo neki od detalja koje će Vaše odelo po meri učiniti jedinstvenim. Naš tim savetnika će Vam pomoći da izaberete pravi kroj, tip kopčanja, širinu revera, dužinu sakoa, oblik džepova, broj dugmića… i to sve po Vašoj meri.

Loro Piana odelo po meri
Dormeuil odelo po meri

Bitno je da napomenemo i tehnički aspekt produkcije koji upotpunjuje kvalitativni proces izrade odela po meri. Naša odela mogu biti urađena u jednoj od sledećih konstrukcija:

  • Fused (termičkim procesom spojeni su materijal i lepljivo platno)
  • Half-canvas (ojačanje od materjala koji je izrađen od konjske dlake i pozicioniran u prednjem delu sakoa oko grudi, što čini sako dugotrajnijim i kompaktnijim)
  • Full canvas (ojačanje od materjala koji je izradjen od konjske dlake i pozicioniran u kompletnom prednjem delu, reveru i kragni čineći sako dugotrajnijim i kompaktnijim)
  • Unconstructed (bez konstruktivnih elemenata poput naramenica, ojačanja, materijala od konjske dlake…)

*Made-to-measure predstavlja najpogodniji sistem izrade odela po meri uzimajući u obzir brojne parametre poput izbora materijala i detalja, kvaliteta izrade, željenog kroja, vremena, cene i sl. Klijentu su dostupni probni uzorci sakoa, pantalona i prsluka u različitim veličinama i krojevima na osnovu kojih se određuje polazna tačka u procesu, nakon čega se određuju vrednosti komocije za svaku ključnu poziciju na odevnom komadu (npr. širina struka, dužina sakoa, dubina pantalona…). U ovoj fazi klijentu je već predočeno kako ce izgledati ukrojen odevni komad s’pram njegovih proporcija. Sledi faza produkcije koja standardno traje između 5 i 6 radnih nedelja, nakon čega klijent dolazi na probu i vrše se finalne korekcije ukoliko su potrebne.