Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Oxford

Oxford je homonim sa više značenja, a za nas iz krojačkog sveta pojam Oxford vezujemo za ime tkanine ili u drugim slučajevima tkanja. U zavisnosti od načina izrade, tkanja i finisa će Oxford tkanina po svojim karakteristikama daje mogućnost da se pokriju segmenti kako ležernijih tako i formalnijih/elegantnijih odevnih komada, a prevashodno košulja.
Ključne karakteristike, tkanine koju klijenti veoma često biraju za jednu od prvih košulja koje šiju po meri su visoka izdržljivost, prozračnost, prijatna na dodir, laka za održavanje.

Varijacije koje imamo u Oxford tkanju mogu biti pinpoint ili plain za više ležerniji stil ili kraljevski Oxford (Royal) koga biramo ukoliko želimo da postignemo više elegantniji ili poslovni efekat.
Oxford spada u grupu tkanina koje su standardni deo Millimeter Clothing ponude, kako u zimskoj kolekciji, tako i u letnjoj. Dostupan je isključivo kao najfiniji 100% prirodni materijal (pamuk). Oxford po svojim karakteristikama je odla?an izbor za košulje koje ćemo nositi u toku prelaznog perioda, a to je upravo ovo vreme koje nas uvodi u zimu.